Pölyhatun tiiviste

Pölyhatun tiiviste

Luonnonkumilevyt

Pölyhatun kumitiivisteet ovat olennainen osa porayksiköiden pölynhallintaa. Ne tiivistävät tehokkaasti pölyltä ja porauskuonalta, varmistaen, että työympäristö pysyy puhtaana ja turvallisena. Tiivisteet on suunniteltu kestämään vaativissakin olosuhteissa, ja niiden materiaali takaa pitkäikäisen ja luotettavan suojan.

Kulutuskumilevyt

Luonnonkumilevyt

Asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan oikeat tuotteet.

Pölykopan Tiivisteet: Tärkeys, Käyttökohteet ja Edut

Pölykopan tiivisteet ovat ratkaisevan tärkeitä komponentteja porayksiköiden tehokkaassa toiminnassa. Ne varmistavat, että pöly ja porauskuona eivät pääse haittaamaan työskentelyolosuhteita tai aiheuttamaan vaurioita laitteistoon. Tämä artikkeli käsittelee pölykopan tiivisteiden ominaisuuksia, käyttökohteita, etuja ja niiden tarjoamia ratkaisuja ympäristön ja turvallisuuden parantamiseksi.

Pölykopan tiivisteiden ominaisuudet

Pölykopan tiivisteiden tärkein tehtävä on tiivistää pölykopan ja ympäristön välinen tila, estäen pölyn ja porauskuonan leviämisen. Materiaalina käytetään korkealaatuista luonnonkumia (NR), joka on tunnettu erinomaisesta kestävyydestään ja joustavuudestaan. Luonnonkumin ominaispaino on 1,05 g/cm³, mikä tekee siitä riittävän raskasta kestämään kulutusta, mutta tarpeeksi kevyttä säilyttämään joustavuutensa.

Vetomurtolujuus, joka on 15 Mpa, ja murtovenymä, vähintään 500%, ovat merkittäviä indikaattoreita luonnonkumin kyvystä kestää mekaanista rasitusta. Tämä tekee tiivisteistä erittäin luotettavia käytössä, jossa ne altistuvat jatkuvalle kulutukselle ja paineelle. Lisäksi tiivisteet kestävät lämpötiloja -30°C+90°C, mikä mahdollistaa niiden käytön monenlaisissa ympäristöissä ja olosuhteissa.

Käyttökohteet

Pölykopan tiivisteitä käytetään erityisesti porayksiköiden pölykoppien tiivistämiseen. Porayksiköissä, joissa syntyy runsaasti pölyä ja kuonaa, tiivisteet estävät näiden epäpuhtauksien pääsyn työympäristöön. Tämä ei ainoastaan paranna työskentelyolosuhteita, vaan myös suojaa työntekijöitä haitallisilta aineilta. Tiivisteet auttavat ohjaamaan porauskuonan hallitusti konttiin tai vastaavaan säiliöön, mikä vähentää ympäristön kuormitusta ja parantaa siisteyttä.

Ympäristö ja turvallisuus

Pölykopan tiivisteiden käyttö tuo merkittäviä etuja ympäristön ja turvallisuuden näkökulmasta. Pölyn ja kuonan hallinta on keskeinen osa turvallista ja tehokasta työskentelyä porausyksiköissä. Pölykopan tiivisteet estävät pölyhaittojen leviämisen, mikä suojaa työntekijöitä hengitystieongelmilta ja muilta terveysriskeiltä.

Tiivisteet auttavat myös pitämään työskentelyalueen siistinä ja järjestettynä. Kun porauskuona ohjataan suoraan konttiin tai vastaavaan säilytysratkaisuun, vähenee siivouksen tarve ja paranee työskentelyn tehokkuus. Tämä järjestely vähentää myös mahdollisia onnettomuuksia, jotka johtuvat liukastumisesta tai kompastumisesta kuonaan tai pölyyn.

Tiivisteiden koot ja saatavuus

Helsinki Kumi tarjoaa laajan valikoiman pölykopan tiivisteitä eri kokoisina. Yleisimmät koot ovat 210/50, 210/60 ja 270/60 mm, mutta myös muita kokoja on saatavilla tarpeen mukaan. Asiakkaat voivat kysyä tarkempia tietoja ja saada vahvistuksen hinnasta ja toimitusajasta erityistarpeidensa mukaisesti.

Alla on esimerkkejä yleisimmistä tiivisteiden ko’oista:

  • 210/50 kumia
  • 210/60 kumia
  • 210/50 luonnonkumia
  • 210/60 luonnonkumia
  • 270/60
  • 270/60 15 mm paksu
  • 10x250x250x/55
  • 270/60 luonnonkumia

Johtopäätös

Pölykopan tiivisteet ovat olennainen osa porayksiköiden pölynhallintaa ja työympäristön turvallisuuden varmistamista. Laadukkaasta luonnonkumista valmistetut tiivisteet kestävät vaativissakin olosuhteissa, tarjoten pitkäikäisen ja luotettavan suojan. Niiden käyttö parantaa työntekijöiden turvallisuutta ja vähentää ympäristön kuormitusta, mikä tekee niistä tärkeän osan tehokasta ja kestävää työskentelyä. Helsinki Kumi tarjoaa kattavan valikoiman tiivisteitä, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin ja vaatimuksiin.

Siirry sivun alkuun